KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Perustulo on vaikea mitoittaa oikein!

  • "Älä mieti mitä yhteiskunta voi tehdä hyväksesi, vaan mieti mitä voit tehdä yhteiskuntasi hyväksi!" -John F. Kennedy
    "Älä mieti mitä yhteiskunta voi tehdä hyväksesi, vaan mieti mitä voit tehdä yhteiskuntasi hyväksi!" -John F. Kennedy

Olen sitä mieltä, että perustulouudistus tarvitaan ja sitä ajaa just meikäläisten puolue eli sosiaalidemokraatit. Perustulo ei vain sellaisenaan tule kysymykseen suorana ja vastikkeettomana tulonsiirtona työkykyiselle työvoimahallinnon käytössä olevalle kansalaiselle eli tässä tapauksessa nykyisin työttömyyspäivärahalla elantonsa ansaitsevaan työttömään.

 

Asuminen ja asunnottomuus!

 

Asunnottomuus on köyhyyden rajuin ilmentymä yhteiskunnassamme ja se voitaisiin kitkeä pois, jos moniongelmaisille kansalaisille yhteiskunta tarjoaa erityisperustein perustasoisen asumisen siten että asumisesta ei aiheudu suoria kustannuksia kansalaiselle. Asumisen kustannukset vähennettäisiin heti suoraan moniongelmaisen tai muuten erityisperustein identifioidun kansalaisen perustoimeentulosta, jonka jälkeen kansalaiselle jää vielä käyttörahaa. Tarpeen tullen voidaan vielä asettaa kansalaiselle edunvalvoja, jos hänellä on suuria vaikeuksia pidättäytyä alkoholin tai muiden päihteiden ostamisesta. Toki päihdekuntoutus tulee myös kyseeseen, jos rahat valuvat aina päihteisiin. Silloin päihdekuntoutus voisi olla enemmän motivoivaa, jos päihdeongelmaista voitaisiin tukea taloudellisesti tai lounassetelein kohti raittiutta.

 

Perustulo!

 

En usko kaikkien kansalaisten ymmärtävän Suomessa vielä vuosikymmeniin jos koskaan, että me olemme yhteiskunnan osaa kaikki kansalaiset ja meillä kaikilla on myös velvollisuutemme yhteiskuntaa kohtaan. Siksi perustulon määrän asettaminen on täysin populistista politiikkaa, vaan tarvitaan ennemmikin minimipalkkalaki, joka takaa kaikista palkkatöistä vähintään 9 euron tuntipalkan. Nyt on tilanne se, että pääkaupunkiseudulla jotkut köyhät osa-aikatyöläiset tai ehkä jopa kokopäivätyölliset joutuvat hakemaan lisätukea elämiseen toimeentuloluukulta, eikö tämä ole hieman häpeällinen tilanne jopa häpeään ilmeisesti täysin kykynemättömälle pääministeri Juha Sipilän hallitukselle?

 

Oma kantani perustulon suuruuteen!

 

Itse ajattelen, että nykyinen perusturva on riittävä taso yhteiskunnassamme perustuloksi, jolloin asumiskulujen jälkeen jää kansalaiselle elämiseen noin 500 euroa kuukaudessa, mutta yhteiskunnan pitää asettaa yhteiskuntavelvoite perusturvan piirissä oleville kansalaisille! Mitä yhteiskuntavelvoite sitten mielestäni voisi olla? Se voisi olla oman ammattialan tai erityiskiinnostusalueen työtä yhteiskunnan hyväksi yhteiskunnan osoittamassa työpisteessä tai yrityselämän piirissä, mutta työskentelyaika olisi hyvin marginaalinen ehkä noin 3 tuntia päivässä ja viikonloput vapaat. Päihdeongelmaisille ja muille moniongelmaisille riittänee asumiskulujen jälkeen 350 euroa kuukaudessa eli heiltä voisi vähän napata pois, mikäli heidät katsotaan työkykyisiksi ja muussa tapauksessa heidät tulee ohjata takuueläkkeelle.

 

Mitä mietteittä nämä ajatukseni herättävät lukijoideni piirissä, kerro rohkeasti!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset