KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Milleniaalit tulevat, oletko valmis?

Väitän, että rekrytoinnissa olisi tärkeää suosia sellaisia työntekijöitä, joilla on muutoskykyä työtehtävissä ja rentoa asennetta työhön liittyvien tavoitteiden suhteen. Milleniaalit saattavat muuttaa työmarkkinat aivan totaalisesti ja yhteiskuntamme kannalta paremmin toimiviksi.

Nuorilla on elämän epävarmuus niin tuttua yhteiskunnassamme ja näen tässä suuren mahdollisuuden, kunhan koulutuksesta pidetään huolta ja uskotaan nuorten osaamiseen ja etenkin elinikäiseen oppimiskykyyn. Työntekijöille on tulevaisuudessa entistä tärkeämpää omistautua täysillä mutta silti rennosti, jolloin voimme nähdä vielä oikeasti suomalaisen teollistumisen nousukauden ja digitalisaation painoarvon kasvun yhä suuremmaksi.

Olemme vanhempina antaneet hieman vääriä ihanteita nuorille. Nuoriso on järkevämpää ja yhä vähemmän nuorten joukossa on materialistisin arvoin liikkeellä olevia suomalaisia nuoria. Elämän merkitys nousee yhteiskunnallisesti Suomessa vuosikymmenen päästä uskoakseni vielä tärkeämmäksi kuin asia on tällä hetkellä. Kokemusten hakeminen ja muutosvoima ovat nuorison voimaa, jolloin tärkeintä ei ole rahakasat ja muut materialistiset arvot, vaan todellakin tärkeintä on hyvä elämä rakkaiden kanssaihmisten ja mahdollisen elämänkumppanin kanssa.

Milleniaalit laittavat asiat kuntoon ja tätä kehitystä ei voi muuttaa, koska se on markkinatalouden tahto eli ahne ihminen on tullut ja tulee tiensä päähän, jonka jälkeen ihmiskunta saavuttaa aidomman humaanin ymmärryksen tason! Me vanhukset voimme vain seurata tilannetta vierestä ja toivoa, että meidätkin vielä halutaan pitää jollain alustalla mukana! Elämme totisesti vaikkakin rentoa yhteiskunnallisen muutoksen aikaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kimmo, kanssablogistini...

Kirjoitustesi perusteella vaikutat fiksulta ja sympaattiselta tyypiltä. Siitä huolimatta kirjoituksesi eivät saa paljon kommentteja. Miksi?

Sanoisin, että syy tuohon on ainakin osittain se, että otsikoit kirjoituksesi liian neutraalisti — aivan kuin ne olisivat äidinkielen ainekirjoituksia eivätkä vallankumousta nostattavaa demagogiaa.

Voin käsi sydämellä sanoa, että olen omaltani osalta monta kertaa ohittanut kirjoituksesi vain sen takia, että otsikko ei ole herättänyt huomiotani. Vasta kun olen kalunnut muut kirjoitukset puhtaaksi, olen viimeisessä hädässä avannut sinun kirjoituksesi ja huomannut, että sehän on hyvä ja ehdottomasti kommentoimisen arvoinen kirjoitus!

Ja niin tälläkin kertaa. Kirjoituksesi on 8 tuntia vanha eikä kukaan ole sitä kommentoinut enkä minäkään ole sitä lukenut ennen kuin nyt. Miksi ihmeessä? Miten tämä on mahdollista?

Kuten jo sanoin, kyse saattaa olla kirjoituksen otsikoinnista. Miten siis kirjoitus kannattaisi otsikoida huomion ja keskustelun herättämiseksi?

En yritä tässä luoda mitään kaikenkattavaa teoriaa tuohon, mutta varmaankin kannattaisi käyttää otsikossa termejä, jotka ovat "kansan huulilla" jo ennestään. Otsikon olisi hyvä olla raflaava.

Ehdotuksiani esimerkiksi tämän kirjoituksesi otsikointiin:

- Miksei muutoskykyisiä ja rentoja työllistetä?

- Vanhemman sukupolven ihanteet eivät enää päde

- Materialismi ei enää kelpaa nuorille elämän tarkoitukseksi

- Nuoret haluavat elämän kokemuksia mieluummin kuin rahaa

Koetapa piruuttasi. Laita huomenna tai ylihuomenna tämä sama kirjoituksesi uudelleen tänne mutta uudella otsikolla ja katso, mitä tapahtuu.

Ystävällisin terveisin kanssablogistisi.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos vaan Janne kivasta kommentistasi. Joskus aikoinaan provosin Puheenvuorossa enemmän, jolloin tuli myös kommentteja enemmän, mutta nykyisin en näe siihen tarvetta. Haluan tuoda mielipiteeni jäsennellysti esiin ja siitä tulee minulle ihan hyvä mieli näinkin.

Ne lukevat kirjoitukseni jotka haluavat, enkä halua enää tuputtaa mielidettäni liiaksi sosiaalisessa mediassa. Toki jaan kirjoitukseni Facebookissa ja Twitterissä seuraajilleni, jotta mun aktiiviset seuraajat näkevät miettiini heti tuoreeltaan niin haluaessaan. Toki minusta tuntuu yleensä kivalta lukea kommentteja blogeissani, koska haluan palautetteita edelleen mutta palautteet eivät ole minulle mikään itsetarkoitus.

Mielestäni on vähän huvittavaa, että minulle on edelleen jotkut aiheet silti hyvin herkkiä ja siksi on ollut jopa ikävää lukea joitakin tyrmääviä kommentteja blogeissani, vaikka ei sillä oikeastaan ole mitään merkitystä. Toisten mielipidettä on uskoakseni hyvin vaikea muuttaa, jos on ottanut tietynlaisen asenteen jotain asiakokonaisuutta kohtaan. Oma ajoittainen herkkyyteni somessa johtunee myös osaltaan elämäntilanteeni epävakaudesta.

Haluan toivottaa kaikille blogieni lukijoille ja etenkin sinulle Janne tässä rauhaisaa joulunaikaa ja toivottavasti voimme olla rakentavasti eri mieltä asioista jos siltä tuntuu, vaikka se on ollut minulle ajoittain hieman vaikeaa. Blogikirjoitusten perusteella käydystä keskustelusta ei saa tehdä liian tärkeää, vaikka luulen tietäväni, että keskusteluun monella aktiivisella some-julkaisijalla somen koukuttavuus just perustuu. Olkaamme erimielisiä tosiaan rakentavasti jatkossakin ja itsekin yritän saada enemmän ymmärrystä erilaisia mielipiteitä kohtaan. Keskustelut silti toki jatkukoot! :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kiitos samoin, Kimmo, oikein hyvää joulua sulle ja jatketaan rakentavia keskusteluja hyvässä hengessä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset