KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Joulusaarnani Facebookista (24. joulukuuta kello 00:08)

Facebook päivitykseni: 24.12.2018 klo 0.08

Yhdenvertaisuudessa ei ole mitään väärää, kunhan tätä ajatusta ei käännetä yhteiskunnassa toisten kansalaisten suuremmaksi yhdenvertaisuudeksi eli en usko idealismiin. Joskus koittaa silti aika ihmiskunnan piirissä, jolloin emme halua komentaa tai päättää muiden asioista vaan haluamme aidosti kuulla kaikkia ja kaikenlaisia ihmisiä kaikkialla, jos emme anna tuhon voimille valtaa ennen tätä evolutiivista huipentumaa 500-1000 vuoden sisällä.

Olisi kiva uskoa ihmiskunnan nopeampaan muutokseen, mutta näin ei voi mitenkään käydä, koska nykyajan ihminen on ihan idiootti monilta osin eikä vähiten materialistisen palvontansa ja ahneuden takia. Toki alakulttuureissa on jo nyt aidosti yhdenvertaisuuteen kykeneviä ihmisiä ympäri maailman, mutta muutosta vastustavat voimat ovat hallitsevassa asemassa edelleen, koska aidosti humaaneita ihmisiä ei toisten hallinta edes kiinnosta vaan he pitävät sitä hyvin vastenmielisenä tehtävänä.

Edelliseen liittyy myös ajatus siitä, että ihminen muuttuu lopulta vasta itsensä kautta oivaltamalla, eikä kukaan voi määrätä toista muuttumaan. Hyväntahtoiset päättäjät toki voivat kuvitella, että he saavat ihmiset kunnollisiksi oman toimintansa ja päätösten kautta, vaikka se ei läheskään näin toimi koskaan ihmiskunnan piirissä. Päättäviin asemiin voi silti hakeutua moni muuttaakseen maailmaa ja se on ihan hyvä tarkoitusperä, enkä halua vähätellä hyväntahtoisten päättäjien merkitystä ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta, vaikka markkinatalousjärjestelmässä on nyt niin suuria valuvikoja tullut ilmi, että ainoa oikea politiikka on ryhtyä jo nyt näkemään tulevaisuuden maailma ilman vaihdannan välinettä eli rahaa. Toisaalta tällaisia rahaan negatiivisesti suhtautuvia poliitikkoja ei taida olla olemassa jos on edes monia kansalaisia länsimaissa? En itsekään voi käsittää tilannetta, että rahan merkitys lakkaisi elämässä, mutta suotuisimmillaan ihmiskunta näkee vielä eräänlaisen kommunistisen utopian realisoitumisen maailmassa, vaikka Karl Marxin käsitys kommunismista oli hyvin työkeskeinen eikä tärkein asia maailmassa ole todellakaan 500 vuoden kuluttua työkeskeisyys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset