KimmoHoikkala Haluan tulla kuulluksi ihmisenä ihmiselle!

Poliitikot kalastelemassa suosiota terrorismin varjossa?

Toivottavasti muslimien ja länsimaisen valtaväestön välit eivät ole myrkyttyneet niin pahasti miltä ajoittain vaikuttaa. Terrorismin tarkoitus ei toteudu niinkään tappamisella, vaikka se on keino saada aikaan vastakkainasettelua.

Keinoja terrorististen ajattelijoiden targetointiin pitäisi lisätä ja tämä tilanne ei ole sopusoinnussa tiukkojen yksityisyydensuojalakien kanssa. Länsimaat ovat tällä hetkellä todella haavoittuvia äärimmäisten veritekojen jälkeen, koska elämä on ollut pitkään rauhallista ja turvattua.

Poliittisesti ei pidä antaa liikkumatilaa ollenkaan sellaisille poliitikoille, jotka eivät selvästi tuomitse terroritekoja. Silloin yhteiskuntien turvallisuushakuinen pyrkimys vaarantuu todenteolla, jos poliitikkoina toimii terrorismia sympatisoivia kansalaisia.

Olisiko parempi, että poliitikot eivät käyttäisi terrorismia ollenkaan vaaliteemana, vaikka sen voisi tuoda esille asiallisella tavalla vaalimainonnassaan. Itse pidän vaarallisena, että arvioimme ihmisiä ja päättäjiä heidän keinotekoisen myötätuntonsa perusteella.

Siksi on parempi olla hiljaa terroritekojen jälkeen, jos ne eivät erityisesti kosketa syvällisemmin tunteitamme. Poliittisten irtopisteiden kalastelu vainajilla on näet varsin oksettavaa touhua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Terrorismihan tarkoittaa pelon kylvämistä väestön keskuuteen omien poliittisten päämäärien edistämiseksi ja läpi painostamiseksi.

Tuo määritelmä on hyvä pitää mielessä; se auttaa arvioimaan, mitkä tahot ovat terroristeja ja mitkä eivät.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kiitos Janne! Toki valtaapitävien poliitikkojen pitää muodonkin vuoksi tuomita terroriteot, mutta tavalliselta rahvaalta tätä on varmaan turha odottaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Itse asiassa koetin vihjata, että ne valtaapitävät poliitikot saattavat toisinaan itse syyllistyä terrorismiin, jos he turvautuvat väestön tarpeettomaan pelotteluun painostaakseen läpi haluamansa politiikan.

Mietipä vain, millä kaikella meitä on peloteltu vaikkapa viimeisten parinkymmenen vuoden aikana, jotta meidät on saatu hyväksymään esimerkiksi se, että joistakin perustuslain takaamista yksilönoikeuksista on luovuttu.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #3

Tätähän minä toin avauksessani just esille, mutta halusin täsmentää avaustani sulle vastauksellani.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

En tiedä olenko vähän pöpi, kun kuulen uutisissa sanat "avasi tulen" hieman koomisena???

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

"avasi tulen" - tässä: "ryhtyi tappamaan"

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miten maailmanlopulla pelotteleminen, ilmastonmuutoksen nimissä?

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Onhan se vähän epätodennäköinen skenaario kyllä. Olen pojallekin sanonut, että kyllä pingviinit sopeutuu, vaikka Etelämantereen jääpeite sulaa.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Mielestäni olisi syytä välttää palkitsemasta rikoksista huonollakaan huomiolla. Todennäköisyys kuolla niin sanottuun terrorismiin on kuitenkin erittäin pieni, verrattuna muihin vaaroihin. Aikoinaan Benjamin Franklin sanoi, että jos luovutaan vapaudesta turvallisuuden nimissä, niin saatetaan menettää molemmat.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Lisäksi on olemassa erilaisia riskiryhmiä yhteiskunnissa ja jopa meillä Suomessa, joita terroristit mielellään ottaisivat hengiltä.

Entä jos maailman hirveyksistä ei puhuttaisi mitään? Luulen, että hirveiden uutisten minimointi suistaisi koko ihmiskunnan Muumilaaksoon pinkkiin pilvipumpuliin! En syyttäisi mediaa, vaan aikamme tapaa loukkaantua joidenkin uhrien ja omaisten huomiottajättämisestä esimerkiksi jonkun julkisuuden henkilön toimesta!

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

En tarkoita, ettei hirveyksistä tarvitsisi kertoa ollenkaan. Käytännössä se että vältetään palkitsemasta rikoksista huomiolla voisi tarkoittaa mm. seuraavia asioita.
Ei mainita tekijän nimeä.
Ei mainita rikoksen aikaa ja paikkaa.
Ei uutisoida sellaista mistä jo muut tahot ovat uutisoineet.
Keskustellaan asioista epämääräisesti ilman tarkempaa tietyn tapauksen mainitsemista edes niin, että sellaisen voisi epäsuorasti päätellä.
Ei kirjoiteta lehdissä etusivulla ja pyritään minimalistiseen tyyliin.

Valitettavasti valtamediakin mm. iltapäivälehdet on joskus tehnyt rikostapauksista suoranaista väkivaltaviihdettä.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Miten niin, en tuollaisia linkkejä näet avaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset