Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Thu, 19 Apr 2018 16:00:05 +0300 fi Startup ajattelu tervetullutta politiikkaan! http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254067-startup-ajattelu-tervetullutta-politiikkaan <p>Poliittisen päätöksenteon ongelma on nähdäkseni siinä, että kaikki haluavat mainetta hyvistä päätöksistä ja ideoista, mutta harva kantaa vastuun huonoista päätöksistä. Lisäksi politiikan moniäänisyys on vaikeasti johdettavaa, mutta tuskin mahdotonta.&nbsp;</p><p>Kaikkia olisi kuultava vaikka poliittinen päätöksenteko perustuu Suomessa julistavaan hallitukseen ja arvostelevaan oppositioon. Olisi mahtavaa, jos lähes jokainen kansalainen voisi löytää omanlaisen vaikutuskeinon yhteiskunnassa poliittisen järjestelmän osana.</p><p>Minusta olisi kiva kuulua poliittiseen piiriin, jonka osana olen aidosti kuultu ja tervetullut ilman hierarkista pokkurointia. Tässä voisi olla myös suoran ja avoimen demokratian kokeilumahdollisuus jollakin uudella puolueella.</p><p>Poliittinen järjestelmä kaipaa herätystä Suomessa! Voi olla todella hyvä ajoitus startup tyyliselle poliittinen liike ratkaisulle. Vanhat puolueet ovat vakaita toimijoita, eikä niillä ole lyhyellä ajalla sitä muutoskykyä, joka olisi uudella pienellä puolueella.</p><p><strong>Siirto päivän ajankohtaisimpaan poliittiseen kohuun!</strong></p><p>Kivaa kevätkirmailua poliittisessa keskustelussa! Kunnia poliittisen keskustelun kongin kumauttamisesta kuuluu Harkimolle ja ilmeisesti myös Mikael Jungnerille.&nbsp;Minusta on outoa, että poliittisessa ympäristössä on Suomessa näin vahvoja jännitteitä kuten Harkimon seurauksena noussut kohu osoittaa.</p><p>Moni ajattelee Suomessa, että politiikassa on syytä kunnioittaa vakautta ja jättää todellisten vaihtoehtojen tarjoaminen kansalle toteutumatta. Onneksi alkaa olla myös erilailla ajattelevia vaikuttajia.&nbsp;</p><p>Tsemppiä Harry Hjallis Harkimo!&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Poliittisen päätöksenteon ongelma on nähdäkseni siinä, että kaikki haluavat mainetta hyvistä päätöksistä ja ideoista, mutta harva kantaa vastuun huonoista päätöksistä. Lisäksi politiikan moniäänisyys on vaikeasti johdettavaa, mutta tuskin mahdotonta. 

Kaikkia olisi kuultava vaikka poliittinen päätöksenteko perustuu Suomessa julistavaan hallitukseen ja arvostelevaan oppositioon. Olisi mahtavaa, jos lähes jokainen kansalainen voisi löytää omanlaisen vaikutuskeinon yhteiskunnassa poliittisen järjestelmän osana.

Minusta olisi kiva kuulua poliittiseen piiriin, jonka osana olen aidosti kuultu ja tervetullut ilman hierarkista pokkurointia. Tässä voisi olla myös suoran ja avoimen demokratian kokeilumahdollisuus jollakin uudella puolueella.

Poliittinen järjestelmä kaipaa herätystä Suomessa! Voi olla todella hyvä ajoitus startup tyyliselle poliittinen liike ratkaisulle. Vanhat puolueet ovat vakaita toimijoita, eikä niillä ole lyhyellä ajalla sitä muutoskykyä, joka olisi uudella pienellä puolueella.

Siirto päivän ajankohtaisimpaan poliittiseen kohuun!

Kivaa kevätkirmailua poliittisessa keskustelussa! Kunnia poliittisen keskustelun kongin kumauttamisesta kuuluu Harkimolle ja ilmeisesti myös Mikael Jungnerille. Minusta on outoa, että poliittisessa ympäristössä on Suomessa näin vahvoja jännitteitä kuten Harkimon seurauksena noussut kohu osoittaa.

Moni ajattelee Suomessa, että politiikassa on syytä kunnioittaa vakautta ja jättää todellisten vaihtoehtojen tarjoaminen kansalle toteutumatta. Onneksi alkaa olla myös erilailla ajattelevia vaikuttajia. 

Tsemppiä Harry Hjallis Harkimo! 

 

]]>
0 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254067-startup-ajattelu-tervetullutta-politiikkaan#comments Avoin yhteiskunta Demokratia Hjallis Harkimo Politiikka Thu, 19 Apr 2018 13:00:05 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254067-startup-ajattelu-tervetullutta-politiikkaan
Muovi on kvarttaalikapitalismin konkretisoituma! http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253930-muovi-on-kvarttaalikapitalismin-konkretisoituma <p>Muovi jalostetaan pääasiassa raakaöljystä, vaikka on myös olemassa kierrätysmuovista valmistettua uusiomuovia ja erilaisia biohajoavia muoveja. Muoville ei ole sen kaikissa käyttötarkoituksissa näköpiirissä vaihtoehtoja, koska muovi on niin edullinen ja helposti valmistettava materiaali.<br /><br />Muoveja on moneen eri käyttötarkoitukseen, kuten tiedämme, eikä muovista voida mitenkään päästä kokonaan eroon, koska sellaista tahtoa ei päättäjillä ole. Muovin suuri taloudellinen suosio perustuu nähdäkseni nimenomaan sen halpuuteen ja sopivaan kestävyyteen, jolloin muoviteollisuuteen taloudellisesti sidotut tahot saavat uutta työtä samalla kun vanha muovi kärrätään kaatopaikoille.<br /><br />Ratkaisu muoviongelmaan on monitekijäinen, jos se halutaan ratkaista ja kaatopaikkajäte minimoida:<br /><br /><strong>1. Muovin kiertoprosessia pitää tehostaa, että voitaisiin käyttää uusiomuovia entistä monipuolisemmin.</strong><br /><br /><strong>2. Vaihtoehtoisia tekniikoita lähinnä pakkausteknologiassa on syytä kehittää.</strong><br /><br /><strong>3. Muovijätteen jalostustekniikoita voidaan kehittää.</strong><br /><br />Kaiken kaikkiaan muovin menetys kertoo hyvin paljon vallitsevan talousjärjestelmän luonteesta, jolloin kustannukset minimoidaan ja tuotekierto kuluttajilla maksimoidaan. Muoviongelma on silti varmasti ratkaistavissa ihan jo sillä argumentilla, kun ajatellaan että kaikki muoviteollisuuden edustajat ja ymmärtäjät eivät edes pidä muovia merkittävänä jäteongelmana maapallon ja ympäristömme kannalta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Muovi jalostetaan pääasiassa raakaöljystä, vaikka on myös olemassa kierrätysmuovista valmistettua uusiomuovia ja erilaisia biohajoavia muoveja. Muoville ei ole sen kaikissa käyttötarkoituksissa näköpiirissä vaihtoehtoja, koska muovi on niin edullinen ja helposti valmistettava materiaali.

Muoveja on moneen eri käyttötarkoitukseen, kuten tiedämme, eikä muovista voida mitenkään päästä kokonaan eroon, koska sellaista tahtoa ei päättäjillä ole. Muovin suuri taloudellinen suosio perustuu nähdäkseni nimenomaan sen halpuuteen ja sopivaan kestävyyteen, jolloin muoviteollisuuteen taloudellisesti sidotut tahot saavat uutta työtä samalla kun vanha muovi kärrätään kaatopaikoille.

Ratkaisu muoviongelmaan on monitekijäinen, jos se halutaan ratkaista ja kaatopaikkajäte minimoida:

1. Muovin kiertoprosessia pitää tehostaa, että voitaisiin käyttää uusiomuovia entistä monipuolisemmin.

2. Vaihtoehtoisia tekniikoita lähinnä pakkausteknologiassa on syytä kehittää.

3. Muovijätteen jalostustekniikoita voidaan kehittää.

Kaiken kaikkiaan muovin menetys kertoo hyvin paljon vallitsevan talousjärjestelmän luonteesta, jolloin kustannukset minimoidaan ja tuotekierto kuluttajilla maksimoidaan. Muoviongelma on silti varmasti ratkaistavissa ihan jo sillä argumentilla, kun ajatellaan että kaikki muoviteollisuuden edustajat ja ymmärtäjät eivät edes pidä muovia merkittävänä jäteongelmana maapallon ja ympäristömme kannalta.

]]>
2 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253930-muovi-on-kvarttaalikapitalismin-konkretisoituma#comments Kaatopaikat Markkinatalous Muovi Tue, 17 Apr 2018 11:14:23 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253930-muovi-on-kvarttaalikapitalismin-konkretisoituma
Sisällissota-modernisaatiosta avoin vastaus dosentti Jari Ehrnroothille! http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253527-sisallisota-modernisaatiosta-avoin-vastaus-dosentti-jari-ehrnroothille <p>Hei!</p><p>Tässä kaipaamaasi palautetta.</p><p>Todella erikoinen kirjoitus, jonka tarkoitus on ilmeisesti Ehrnroothin suvulle uskollisesti provosoida köyhän kansan puolustajia vähintään sanallisesti kimppuun.</p><p>Muistammehan kaikki Perustuslaillisen oikeistopuolueen, jonka pitkäaikainen puheenjohtaja Georg C. Ehrnrooth totesi puoluetta lakkauttaessaan, että kommunismi on hävinnyt Suomesta joten POP kävi merkityksettömäksi puolueena. Toivon että Jari Ehrnrooth omaa edes vähän sukunsa vanhan kaartin viisautta, eikä hyökkäisi vuoden 1918 Suomen sisällissodalla tämän päivän köyhien kimppuun osittain jopa naiivilta vaikuttavalta tulevaisuudenkuvalla.</p><p><strong>Jari Ehrnrooth </strong>kirjoittaa Yleisradion nettisivulla kolumnissaan (8.4.2018) seuraavasti:</p><p><em>&rdquo;On loogista jos historian tässä vaiheessa&nbsp;aletaan korkeasti koulutetun keskiluokan piirissä nähdä vapaamatkustus ja toisten kustannuksella eläminen rakenteelliseksi epäoikeudenmukaisuudeksi, josta on päästävä eroon.&rdquo;</em></p><p>Ilmeisesti kaikilla Suomessa koulutetuilla tohtoreilla ei ole oikein tämän ajan yhteiskuntamme tila saati tulevaisuudenkuvio selvillä. Onko Ehrnroothin suvun nykyisen &rdquo;äänitorven&rdquo; uskomus pakkotyöhön yhtä kova kuin isä aurinkoisella, kun kyllähän Siperiaankin rata pakolla rakennettiin? Vai onko hän käsittänyt väärin matalapalkkatyöläisten ansiotason ja ostovoiman? Ilmeisesti Jari Ehrnrooth ei kuitenkaan tiedä, että osa pääkaupunkiseudulla asuvista työläisistä joutuu hakemaan kalliin elämän vuoksi rahaa toimeentulotukena.</p><p>Miten voi olla niin sokea ihminen dosenttina, että hän ei ilmeisesti tajua poliittisen päätöksenteon olevan aina arvopolitiikkaa jopa täällä maailman vakaimmassa valtiossa Euroopan peräpohjolassa. Ymmärrystä Ehrnroothin kirjoitus olisi saanut minulta, jos siinä ei olisi ollut näin räikeää ja vastenmielisen fasistista vertausta sadan vuoden takaa tähän aikaan. Emme voi muuttaa kansakuntamme historiaa, mutta voimme yrittää ymmärtää syitä jotka johtivat sisällissotaan vuonna 1918 vähän jälkeen Suomen itsenäisyysjulistuksen 6.12.1917.</p><p>Olen sivullisena tarkkailijana kuten ilmeisesti pappani ja ainakin molemmat mummoni, joista äidinäiti oli 20-vuotias vuonna 1918 vaikka hän oli Tampereella kenkäteollisuuden työläisenä. Sivullisen näkökulmasta on oksettavaa kuultavaa, kun punakaartilaisten ei jo anneta levätä rauhassa keskitysleiriteloitusten ja muiden vastaavien valkoisten terroritekojen jäljiltä! Haluan rauhaa yhteiskuntaamme, enkä mitään &rdquo;saunantaakse&rdquo; porukan huuteluita.</p><p>Suomi ei ole vauras sisämarkkina, vaan Suomi on osa maailmantaloutta. Suomen BKT koostuu suureksi osaksi viennistä ja turismista, eikä pankkien asuntolainoituksista ja kiinteistökuplista!</p><p>Ystävällisesti Kimmo Hoikkala, Oulu<br />Twitter: @namekimmo</p><p>&nbsp;</p><p>Linkin takana Jari Ehrnroothin kirjoitus:</p><p><a href="https://yle.fi/uutiset/3-10149155" title="https://yle.fi/uutiset/3-10149155">https://yle.fi/uutiset/3-10149155</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Hei!

Tässä kaipaamaasi palautetta.

Todella erikoinen kirjoitus, jonka tarkoitus on ilmeisesti Ehrnroothin suvulle uskollisesti provosoida köyhän kansan puolustajia vähintään sanallisesti kimppuun.

Muistammehan kaikki Perustuslaillisen oikeistopuolueen, jonka pitkäaikainen puheenjohtaja Georg C. Ehrnrooth totesi puoluetta lakkauttaessaan, että kommunismi on hävinnyt Suomesta joten POP kävi merkityksettömäksi puolueena. Toivon että Jari Ehrnrooth omaa edes vähän sukunsa vanhan kaartin viisautta, eikä hyökkäisi vuoden 1918 Suomen sisällissodalla tämän päivän köyhien kimppuun osittain jopa naiivilta vaikuttavalta tulevaisuudenkuvalla.

Jari Ehrnrooth kirjoittaa Yleisradion nettisivulla kolumnissaan (8.4.2018) seuraavasti:

”On loogista jos historian tässä vaiheessa aletaan korkeasti koulutetun keskiluokan piirissä nähdä vapaamatkustus ja toisten kustannuksella eläminen rakenteelliseksi epäoikeudenmukaisuudeksi, josta on päästävä eroon.”

Ilmeisesti kaikilla Suomessa koulutetuilla tohtoreilla ei ole oikein tämän ajan yhteiskuntamme tila saati tulevaisuudenkuvio selvillä. Onko Ehrnroothin suvun nykyisen ”äänitorven” uskomus pakkotyöhön yhtä kova kuin isä aurinkoisella, kun kyllähän Siperiaankin rata pakolla rakennettiin? Vai onko hän käsittänyt väärin matalapalkkatyöläisten ansiotason ja ostovoiman? Ilmeisesti Jari Ehrnrooth ei kuitenkaan tiedä, että osa pääkaupunkiseudulla asuvista työläisistä joutuu hakemaan kalliin elämän vuoksi rahaa toimeentulotukena.

Miten voi olla niin sokea ihminen dosenttina, että hän ei ilmeisesti tajua poliittisen päätöksenteon olevan aina arvopolitiikkaa jopa täällä maailman vakaimmassa valtiossa Euroopan peräpohjolassa. Ymmärrystä Ehrnroothin kirjoitus olisi saanut minulta, jos siinä ei olisi ollut näin räikeää ja vastenmielisen fasistista vertausta sadan vuoden takaa tähän aikaan. Emme voi muuttaa kansakuntamme historiaa, mutta voimme yrittää ymmärtää syitä jotka johtivat sisällissotaan vuonna 1918 vähän jälkeen Suomen itsenäisyysjulistuksen 6.12.1917.

Olen sivullisena tarkkailijana kuten ilmeisesti pappani ja ainakin molemmat mummoni, joista äidinäiti oli 20-vuotias vuonna 1918 vaikka hän oli Tampereella kenkäteollisuuden työläisenä. Sivullisen näkökulmasta on oksettavaa kuultavaa, kun punakaartilaisten ei jo anneta levätä rauhassa keskitysleiriteloitusten ja muiden vastaavien valkoisten terroritekojen jäljiltä! Haluan rauhaa yhteiskuntaamme, enkä mitään ”saunantaakse” porukan huuteluita.

Suomi ei ole vauras sisämarkkina, vaan Suomi on osa maailmantaloutta. Suomen BKT koostuu suureksi osaksi viennistä ja turismista, eikä pankkien asuntolainoituksista ja kiinteistökuplista!

Ystävällisesti Kimmo Hoikkala, Oulu
Twitter: @namekimmo

 

Linkin takana Jari Ehrnroothin kirjoitus:

https://yle.fi/uutiset/3-10149155

]]>
0 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253527-sisallisota-modernisaatiosta-avoin-vastaus-dosentti-jari-ehrnroothille#comments Koulutus Oikeisto Sisällissota 1918 Mon, 09 Apr 2018 00:38:25 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253527-sisallisota-modernisaatiosta-avoin-vastaus-dosentti-jari-ehrnroothille
Ex-itsemurha-kandinaatti kertoo itsemurhien syistä! http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253513-ex-itsemurha-kandinaatti-kertoo-itsemurhien-syista <p>Tulee vielä aika, jolloin 30000 itsemurhan kautta viimeisen 30 vuoden aikana kuollutta suomalaista voi levätä rauhassa. Onhan itsemurhien vuosittainen esiintyvyys ollut jo 30 vuotta liki joka vuosi tuhannen itsemurhan tuntumassa Suomessa.<br /><br /><strong>Syyt ovat yhteiskunnallisia!</strong><br /><br />Itse näen merkittävän syyn itsetuhoiseen käyttäytymiseen tunne-elämän vaikeudessa ja vallitsevassa yhteiskuntakulttuurissa. Edellisen väittämän voi perustellakin melko helposti ja siihen voidaan löytää lisänäyttöä itsemurhan tehneiden yhtenevää nettikäyttäytymistä tutkimalla.<br /><br /><strong>MILLOIN halveksunta loppuu?</strong><br /><br />Milloin itsemurhaan ajetut kansalaiset saavat arvoisensa kohtelun? Luku suurenee aina vuosi vuodelta, mutta se on vaikeeta käsittää? Ihan kuin itsemurhaan menehtyneet eivät ole olleet edes olemassa Suomessa.<br /><br /><strong>Yhteiskuntakulttuuri on osittain itsetuhoinen Suomessa!</strong><br /><br />Tiettävästi vuosisatoja sitten itsemurhat olivat harvinaisia. Ihmiset eivät käsitä, että sopivissa olosuhteissa kukaan ei ole suojassa itsemurhalta. Kun luodaan yhteiskunnallista kulttuuria esimerkiksi musiikin muodossa, niin olisi tärkeää noudattaa suurta vastuuta eikä toimia kuten tällä<br />hetkellä: musiikintekijät saastuttavat ihmisten mielen omilla kaipuu-fantasioillaan.<br /><br /><strong>Taistelutahtoa just sinulle!</strong><br /><br />Lujaa taistelutahtoa tuhansilla tällä hetkelläkin itsetuhoisia ajatuksia omaaville suomalaisille! Siispä, toivotan voimia sinnittelyyn elämässä itsetuhoisista ajatuksista huolimatta, koska periksiantavana et näe mahdollista muutosta!</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tulee vielä aika, jolloin 30000 itsemurhan kautta viimeisen 30 vuoden aikana kuollutta suomalaista voi levätä rauhassa. Onhan itsemurhien vuosittainen esiintyvyys ollut jo 30 vuotta liki joka vuosi tuhannen itsemurhan tuntumassa Suomessa.

Syyt ovat yhteiskunnallisia!

Itse näen merkittävän syyn itsetuhoiseen käyttäytymiseen tunne-elämän vaikeudessa ja vallitsevassa yhteiskuntakulttuurissa. Edellisen väittämän voi perustellakin melko helposti ja siihen voidaan löytää lisänäyttöä itsemurhan tehneiden yhtenevää nettikäyttäytymistä tutkimalla.

MILLOIN halveksunta loppuu?

Milloin itsemurhaan ajetut kansalaiset saavat arvoisensa kohtelun? Luku suurenee aina vuosi vuodelta, mutta se on vaikeeta käsittää? Ihan kuin itsemurhaan menehtyneet eivät ole olleet edes olemassa Suomessa.

Yhteiskuntakulttuuri on osittain itsetuhoinen Suomessa!

Tiettävästi vuosisatoja sitten itsemurhat olivat harvinaisia. Ihmiset eivät käsitä, että sopivissa olosuhteissa kukaan ei ole suojassa itsemurhalta. Kun luodaan yhteiskunnallista kulttuuria esimerkiksi musiikin muodossa, niin olisi tärkeää noudattaa suurta vastuuta eikä toimia kuten tällä
hetkellä: musiikintekijät saastuttavat ihmisten mielen omilla kaipuu-fantasioillaan.

Taistelutahtoa just sinulle!

Lujaa taistelutahtoa tuhansilla tällä hetkelläkin itsetuhoisia ajatuksia omaaville suomalaisille! Siispä, toivotan voimia sinnittelyyn elämässä itsetuhoisista ajatuksista huolimatta, koska periksiantavana et näe mahdollista muutosta!

 

]]>
52 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253513-ex-itsemurha-kandinaatti-kertoo-itsemurhien-syista#comments Hyvä yhteiskunta Itsemurhat Mielenterveys Sun, 08 Apr 2018 13:28:46 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253513-ex-itsemurha-kandinaatti-kertoo-itsemurhien-syista
Yhteiskunnassamme vaeltaa sarjamurhaaja? http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253289-yhteiskunnassamme-vaeltaa-sarjamurhaaja <p>Voiko Suomessa vaeltaa mahdollinen sarjamurhaaja? Huumepoliisi Aarnion, sarjahukuttajan, kouluammuskeluiden jne. yhteiskunnassamme en pidä sitä aivan mahdottomana. Pitäisi miettiä, että miten sarjamurhaaja kykenee pysymään piilossa tällä aikakaudella? Liittyykö joihinkin ihmisten katoamisiin joitakin yhteneviä piirteitä esimerkiksi ajankohdassa tai maantieteellisesti. Tuntuu kauhealta ajatella, että se voi olla totta ja murhaaja menee hautaan yksin kenellekään ikinä avautumatta paitsi omille uhreilleen. Luotan silti suomalaisen rikospoliisin osaamiseen ja tarkoitusperäni avata tämä keskustelu lienevät herran hallussa.</p><p>PS. Avaukseni ei liity suoranaisesti Tampereen Tammerkoskesta tänään löytyneeseen naisen vainajaan, vaikka inspiraationi siitä sain.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Voiko Suomessa vaeltaa mahdollinen sarjamurhaaja? Huumepoliisi Aarnion, sarjahukuttajan, kouluammuskeluiden jne. yhteiskunnassamme en pidä sitä aivan mahdottomana. Pitäisi miettiä, että miten sarjamurhaaja kykenee pysymään piilossa tällä aikakaudella? Liittyykö joihinkin ihmisten katoamisiin joitakin yhteneviä piirteitä esimerkiksi ajankohdassa tai maantieteellisesti. Tuntuu kauhealta ajatella, että se voi olla totta ja murhaaja menee hautaan yksin kenellekään ikinä avautumatta paitsi omille uhreilleen. Luotan silti suomalaisen rikospoliisin osaamiseen ja tarkoitusperäni avata tämä keskustelu lienevät herran hallussa.

PS. Avaukseni ei liity suoranaisesti Tampereen Tammerkoskesta tänään löytyneeseen naisen vainajaan, vaikka inspiraationi siitä sain.

]]>
1 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253289-yhteiskunnassamme-vaeltaa-sarjamurhaaja#comments Avoin yhteiskunta Tue, 03 Apr 2018 20:44:31 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253289-yhteiskunnassamme-vaeltaa-sarjamurhaaja
Perintöveroa pitää kiristää! http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253252-perintoveroa-pitaa-kiristaa <p>Perintövero pitää säilyttää kaikessa muussa paitsi perinnönjättäjän asuinkiinteistö olisi syytä jättää verotuksen ulkopuolelle. Perintövero hieman tasaa yhteiskunnallista ylisukupolvista omaisuuden keskittymistä. Omaisuuden keskittymästä paras esimerkki tällä aikakaudella on valittavat Koneen ruhtinaan Pekka Herlinin jälkeläiset. Perintövero pitää säilyttää ja sitä voisi suurimmissa omaisuusluokissa hieman kiristää. Kyse on arvoista ja siksi perintövero on paikallaan!&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Yle Areenassa aiheesta keskustelemassa Elina Lepomäki (kokoomus), Esko Kiviranta (keskusta) ja Eero Heinäluoma (sdp):</p><p><a href="https://areena.yle.fi/1-4401175?utm_campaign=yleradio1&amp;utm_medium=social&amp;utm_source=facebook" title="https://areena.yle.fi/1-4401175?utm_campaign=yleradio1&amp;utm_medium=social&amp;utm_source=facebook">https://areena.yle.fi/1-4401175?utm_campaign=yleradio1&amp;utm_medium=social...</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Perintövero pitää säilyttää kaikessa muussa paitsi perinnönjättäjän asuinkiinteistö olisi syytä jättää verotuksen ulkopuolelle. Perintövero hieman tasaa yhteiskunnallista ylisukupolvista omaisuuden keskittymistä. Omaisuuden keskittymästä paras esimerkki tällä aikakaudella on valittavat Koneen ruhtinaan Pekka Herlinin jälkeläiset. Perintövero pitää säilyttää ja sitä voisi suurimmissa omaisuusluokissa hieman kiristää. Kyse on arvoista ja siksi perintövero on paikallaan! 

 

Yle Areenassa aiheesta keskustelemassa Elina Lepomäki (kokoomus), Esko Kiviranta (keskusta) ja Eero Heinäluoma (sdp):

https://areena.yle.fi/1-4401175?utm_campaign=yleradio1&utm_medium=social&utm_source=facebook

]]>
7 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253252-perintoveroa-pitaa-kiristaa#comments Hyvä yhteiskunta Perintövero Tue, 03 Apr 2018 07:46:07 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253252-perintoveroa-pitaa-kiristaa
Huijarivaroitus kaikille netinkäyttäjille! http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253195-huijarivaroitus-kaikille-netinkayttajille <p>Nyt minua on vielä mietityttänyt Facebookissa ollut huijaukseni, joka tapahtui vuoden 2015 lopulla. Tarkoitukseni on varoittaa huijareista just tänä aprillipäivänä, koska kuka tahansa voi heikkona hetkenä tulla etenkin taloudellisesti huijatuksi. Aina on mahdollista tulla huijatuksi ja huijaukseen riittää jo se jos käyt keskustelua tuntemattoman netinkäyttäjän kanssa esimerkiksi sähköpostitse!<br /><br /><strong>Ihmetys!</strong><br /><br />Ihmettelin, että huijari näki niin paljon vaivaa huijatakseen minua, mutta saihan hän sillä parin tunnin chattikeskustelulla noin 700 euroa! Se olikin siis varsin kannattava huijaus. Selitän huijaukseni suurelta osin elämäni sen aikaisella sekavuudella ja lisäksi aloin nähdä sosiaalisessa mediassa suurempia merkityksiä kuin oikeasti asianlaita olikaan. Sitä vielä ihmettelen, että miten huijarit osasivat iskeä juuri minuun silloin kun olin kaikista herkimmilläni?<br /><br /><strong>Oppirahat!</strong><br /><br />Oppirahana 700 euron menetys oli tietenkin tavallaan hyvä, mutta kyseinen huijaus teki minusta myös entistä epäilevämmän sosiaalisen median käyttäjän, enkä enää ole uskonut juuri mitään ventovieraiden privaattikeskusteluita. Toisaalta minulla on vahva tunne edelleen, että sosiaalisen median ja jopa median kautta halutaan suoraa vaikuttaa ajatteluuni.<br /><br /><strong>Lopuksi!</strong><br /><br />Silti ajattelen, että jos ei ole kanttia julkisesti lähettää kommenttia tai edes sähköpostilla, niin asia ei silloin voi olla kovinkaan kummoinen. Haluan kertoa tämän tarinani varoittavana esimerkkinä, että netissä käyttäjäprofiilit eivät todellakaan ole aina sitä mitä väittävät!</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Nyt minua on vielä mietityttänyt Facebookissa ollut huijaukseni, joka tapahtui vuoden 2015 lopulla. Tarkoitukseni on varoittaa huijareista just tänä aprillipäivänä, koska kuka tahansa voi heikkona hetkenä tulla etenkin taloudellisesti huijatuksi. Aina on mahdollista tulla huijatuksi ja huijaukseen riittää jo se jos käyt keskustelua tuntemattoman netinkäyttäjän kanssa esimerkiksi sähköpostitse!

Ihmetys!

Ihmettelin, että huijari näki niin paljon vaivaa huijatakseen minua, mutta saihan hän sillä parin tunnin chattikeskustelulla noin 700 euroa! Se olikin siis varsin kannattava huijaus. Selitän huijaukseni suurelta osin elämäni sen aikaisella sekavuudella ja lisäksi aloin nähdä sosiaalisessa mediassa suurempia merkityksiä kuin oikeasti asianlaita olikaan. Sitä vielä ihmettelen, että miten huijarit osasivat iskeä juuri minuun silloin kun olin kaikista herkimmilläni?

Oppirahat!

Oppirahana 700 euron menetys oli tietenkin tavallaan hyvä, mutta kyseinen huijaus teki minusta myös entistä epäilevämmän sosiaalisen median käyttäjän, enkä enää ole uskonut juuri mitään ventovieraiden privaattikeskusteluita. Toisaalta minulla on vahva tunne edelleen, että sosiaalisen median ja jopa median kautta halutaan suoraa vaikuttaa ajatteluuni.

Lopuksi!

Silti ajattelen, että jos ei ole kanttia julkisesti lähettää kommenttia tai edes sähköpostilla, niin asia ei silloin voi olla kovinkaan kummoinen. Haluan kertoa tämän tarinani varoittavana esimerkkinä, että netissä käyttäjäprofiilit eivät todellakaan ole aina sitä mitä väittävät!

]]>
6 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253195-huijarivaroitus-kaikille-netinkayttajille#comments Facebook Internet Nettihuijaus Sosiaalinen media Sun, 01 Apr 2018 11:45:58 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253195-huijarivaroitus-kaikille-netinkayttajille
Eläköön Jeesuksen muisto! http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253079-elakoon-jeesuksen-muisto <p>Mielenkiintoinen kysymys että onko moraali sisäsyntyistä? Vai onko ihmisen moraalikäsitys täysin kasvatuksellinen asia? Itse ajattelen, että moraali on suurelta osin opittua käyttäytymistä.</p><p>Toisaalta miten ihmiskunta on voinut kehittyä moraalitasoltaan, ellei ihmiskunnan historiassa olisi ollut vaikuttamassa suuria moraaliopettajia, jotka ovat huomanneet ihmisten kaltoinkohtelun mielettömyyden. Moraali on sidoksissa myös paljon yksittäisten ihmisten kokemaan vääryyteen ja kipuun, jolloin on alettu taistella pahuutta harjoittavia vallanpitäjiä vastaan!</p><p>Olen vakuuttunut, että moraali on osittain sisäsyntyistä, mutta moraali ei olisi kehittynyt ihmiskunnan keskuudessa ilman suuria moraaliopettajia kuten Jeesus Kristus, joka koki ristikuoleman länsimaisen ajanlaskun alussa. Eläköön Jeesuksen muisto suurena moraaliopettajana myös uskonnottomien ihmisten keskuudessa!</p><p>&nbsp;</p><p>T. agnostikko Kimmo</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Mielenkiintoinen kysymys että onko moraali sisäsyntyistä? Vai onko ihmisen moraalikäsitys täysin kasvatuksellinen asia? Itse ajattelen, että moraali on suurelta osin opittua käyttäytymistä.

Toisaalta miten ihmiskunta on voinut kehittyä moraalitasoltaan, ellei ihmiskunnan historiassa olisi ollut vaikuttamassa suuria moraaliopettajia, jotka ovat huomanneet ihmisten kaltoinkohtelun mielettömyyden. Moraali on sidoksissa myös paljon yksittäisten ihmisten kokemaan vääryyteen ja kipuun, jolloin on alettu taistella pahuutta harjoittavia vallanpitäjiä vastaan!

Olen vakuuttunut, että moraali on osittain sisäsyntyistä, mutta moraali ei olisi kehittynyt ihmiskunnan keskuudessa ilman suuria moraaliopettajia kuten Jeesus Kristus, joka koki ristikuoleman länsimaisen ajanlaskun alussa. Eläköön Jeesuksen muisto suurena moraaliopettajana myös uskonnottomien ihmisten keskuudessa!

 

T. agnostikko Kimmo

]]>
25 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253079-elakoon-jeesuksen-muisto#comments Ihmiskunta Jeesus Moraali Pääsiäinen Fri, 30 Mar 2018 07:22:43 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253079-elakoon-jeesuksen-muisto
Milloin alkaa kampanjat koulu- ja some-kiusaamista vastaan? http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252887-milloin-alkaa-kampajat-koulu-ja-some-kiusaamista-vastaan <p>Aletaan suorapommitus kiusaajia vastaan vai olemmeko niin nynnyjä ettemme mitään keksi? Keksin jo hyvät hashtagit:</p><p>#PeruskouluToo</p><p>#SOMETOO</p><p>Lisäksi voisi perustaa myös hashtagin puolustusvoimissa tapahtunutta kiusaamista vastaan:</p><p>#InttiToo</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Aletaan suorapommitus kiusaajia vastaan vai olemmeko niin nynnyjä ettemme mitään keksi? Keksin jo hyvät hashtagit:

#PeruskouluToo

#SOMETOO

Lisäksi voisi perustaa myös hashtagin puolustusvoimissa tapahtunutta kiusaamista vastaan:

#InttiToo

]]>
6 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252887-milloin-alkaa-kampajat-koulu-ja-some-kiusaamista-vastaan#comments Kiusaaminen koulukiusaaminen Peruskoulu Sosiaalinen media Mon, 26 Mar 2018 13:24:49 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252887-milloin-alkaa-kampajat-koulu-ja-some-kiusaamista-vastaan
Anteeksi Aku Louhimies, Teemu Laajasalo, Brother Christmas ja media! http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252797-anteeksi-aku-louhimies-teemu-laajasalo-brother-christmas-ja-media <p>Kertoo paljon yhteiskunnan moraalista, että miten väärintekijöiden anteeksipyyntöön suhtaudutaan. On lähinnä kolme tapaa kansan piirissä suhtautua vaikutusvaltaisten julkkisten anteeksipyyntöön:<br /><br />1. Anteeksipyyntöä pidetään aitona ja vilpittömänä eleenä yrittää saada aikaan sovinto. Tällaiset kansalaiset ovat useimmiten hyväuskoisia hölmöläisiä tai osittain analyyttisempaan ajatteluun kykeneviä ihmisen katumuksen kautta parannukseen uskovia.&nbsp;<br /><br />2. Anteeksipyyntöä pidetään turhana, koska rikkomukset ovat mukamas niin pieniä ja mediakohu on ollut sietämätön muutenkin. Tällaisilla kansalaisilla saattaa olla usein omassa henkilöhistoriassa hyvin vaikeita asioita, joiden paljastumista he pelkäävät.<br /><br />3. Anteeksipyyntöä pidetään epäaitona medialirkutteluna, jolloin mediajulkisuus halutaan hyödyntää omien tarkoitusperien ajamiseen näyttelemällä marttyyria. Näin paranoidiset kansalaiset ovat useimmiten kovan elämän kokeneita, joita on potkittu niin paljon päihin, että heidän uskonsa ihmisen hyvyyteen mediajulkkisten tasolla on hyvin vähäistä.<br /><br />Summa summarum: Anteeksipyyntö osoittaa tunnustuksen väärinteosta, mutta sen perusteella ei voi ottaa oikeasti kantaa, onko henkilö aidosti katuva vai ei. Lopulta konkreettiset teot ja tuleva käyttäytyminen osoittaa henkilön parannuksen tason anteeksipyynnön jälkeen.<br /><br />Muualla netissä:<br /><br /><em>&quot;Aina anteeksipyyntö ei riitä &ndash; Kriisiviestinnän asiantuntija arvioi Aku Louhimiehen, Brother Christmasin, Lauri Törhösen ja Teemu Laajasalon anteeksipyynnöt&quot;</em><br /><br />h<a href="https://yle.fi/uutiset/3-10130716" target="_blank">ttps://yle.fi/uutiset/3-10130716</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kertoo paljon yhteiskunnan moraalista, että miten väärintekijöiden anteeksipyyntöön suhtaudutaan. On lähinnä kolme tapaa kansan piirissä suhtautua vaikutusvaltaisten julkkisten anteeksipyyntöön:

1. Anteeksipyyntöä pidetään aitona ja vilpittömänä eleenä yrittää saada aikaan sovinto. Tällaiset kansalaiset ovat useimmiten hyväuskoisia hölmöläisiä tai osittain analyyttisempaan ajatteluun kykeneviä ihmisen katumuksen kautta parannukseen uskovia. 

2. Anteeksipyyntöä pidetään turhana, koska rikkomukset ovat mukamas niin pieniä ja mediakohu on ollut sietämätön muutenkin. Tällaisilla kansalaisilla saattaa olla usein omassa henkilöhistoriassa hyvin vaikeita asioita, joiden paljastumista he pelkäävät.

3. Anteeksipyyntöä pidetään epäaitona medialirkutteluna, jolloin mediajulkisuus halutaan hyödyntää omien tarkoitusperien ajamiseen näyttelemällä marttyyria. Näin paranoidiset kansalaiset ovat useimmiten kovan elämän kokeneita, joita on potkittu niin paljon päihin, että heidän uskonsa ihmisen hyvyyteen mediajulkkisten tasolla on hyvin vähäistä.

Summa summarum: Anteeksipyyntö osoittaa tunnustuksen väärinteosta, mutta sen perusteella ei voi ottaa oikeasti kantaa, onko henkilö aidosti katuva vai ei. Lopulta konkreettiset teot ja tuleva käyttäytyminen osoittaa henkilön parannuksen tason anteeksipyynnön jälkeen.

Muualla netissä:

"Aina anteeksipyyntö ei riitä – Kriisiviestinnän asiantuntija arvioi Aku Louhimiehen, Brother Christmasin, Lauri Törhösen ja Teemu Laajasalon anteeksipyynnöt"

https://yle.fi/uutiset/3-10130716

]]>
2 http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252797-anteeksi-aku-louhimies-teemu-laajasalo-brother-christmas-ja-media#comments Avoin yhteiskunta Käyttäytyminen Media Moraali Sat, 24 Mar 2018 13:10:50 +0000 Kimmo Hoikkala http://kimmohoikkala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252797-anteeksi-aku-louhimies-teemu-laajasalo-brother-christmas-ja-media