Kaikki blogit puheenaiheesta Aika

EU:n aikasirkus - osoitus suuruudenhulluudesta

EU ryhtyi viime vuonna merkittäviin ja hämmästyttäviin toimiin ”kesäaika-asiassa”.

Hyödytön kellonsiirtelyrumba on aiheuttanut jatkuvasti kasvavaa tyytymättömyyttä. Lopulta oli Brysselinkin pakko herätä. EU:ssa tarvittiin seitsemän pitkää vuotta kansalaistensa painostusta asian ratkaisemiseksi.

Nyt keväällä suvaitsi EU päättää: on keskusteltava ja odotettava 2 vuotta.

EU:n jäsenvaltioille tarjottiin näennäisesti hienon demokraattisesti kansalaispohdintoja, haluavatko ne siirtyä talvi- vai kesäaikaan?

Aikahorisonttisi määrittelee kantasi yritystukiin

Tämän kevään innovaatiopalkinnon myöntäisin Seppo Kääriäiselle - hänen huomionsa Poliitikko on vaillinainen, jos ei mieti kauas eteenpäin (Mustread 10.3.2018) selittää merkittävän osan poliittisista erimielisyyksistä.

Kun elämä jää kesken. Elämä ei aina ole reilua.

Olen saanut kokea hienoja hetkiä, haastavia keskusteluja, raskaitakin, mutta myös voimaannuttavia. Hetkiä, mitkä pysäyttävät. On vain se aika ja hetki. Ei mennyttä eikä tulevaa. Tästä kokemuksesta on nyt jo yli vuosi aikaa.

Oli olemassa eräs Janne (nimi on muutettu). Sain käydä hänen kanssaan useamman keskustelun ja olen hänelle kiitollinen monesta asiasta. Kiitän kun hän avautui minulle ja kertoi elämästään. Olen kovin pahoillani kun hänen elämänsä ei kestänyt enempää kuin 32-vuotta. Elämä päätti toisin kuin hän olisi itse halunnut.

Ajan kanssa

En ostanut perinteistä kravattia. Se ei istunut minulle samalla tavalla kuin kapea malli. Valkoinen paita tuli enemmän esiin ohuen kravattimallin kanssa luoden tärkeän tasapainon. En toisaalta antanut pienten epätäydellisyyksien kuten solmion ja paidan tasapainottomuuden hermostuttaa minua, vaikka merkityksettömätkin asiat ovat viime aikoina ärsyttäneet minua yllättävän paljon. Tapoihini ei kuulu ärtyä pikkuasioista, mutta oikean solmion valitseminen ei ole leikin asia.

Rauhan aika

Suomi on siirtynyt rauhan aikaan, natojoukot harjoittelevat maassamme. Nyt meidän on hyvä olla.

Huomenna lisättävästä karkaussekunnista

 

Kyllä se pitää paikkansa, että maapallon pyöriminen hidastuu lähinnä Kuun gravitaation vaikutuksesta.

Sekunnin ”lisääminen” tarkoittaa sitä, että yhdestä minuutista tehdään 61 sekuntia pitkä. Kello seisautetaan yhdeksi sekunniksi. Maapallon pyörimiseen perustuva aika tulee täten lähelle tasavälistä atomiaikaskaalaa.

Heikki Paananen (30.12.2016 05:58) kysyi huomenna lisättävästä karkaussekunnista. Tässä on tarkempi tieto asiasta:

“In Helsinki, the next leap second will occur on Sunnuntai 1. Tammikuu 2017, 01:59:60.

Roskapönttöpuhe

Arvoisa puheenjohtaja,hyvät aatesisaret ja veljet, elämme haastavia aikoja. Aluksi haluan kiittää arvoisaa pääministeriä maakuntahallinnosta ja hallitusta hyvästä ja vastuullisesta toiminnasta kasvu-uran saavuttamiseksi, merkittävästä yhteisestä kilpailukykysopimuksesta ja ministeri Tiilikaista ripeästä päätöksenteosta maanmittauslaitoksen asiassa.

YLE 1 aikamerkki hieman tarkempi

 

Olen mielenkiinnon vuoksi toistanut mittauksen jonka tein n. 8 vuotta sitten. Kuvissani verrataan kolmen aikamerkkilähettimen saapumisaikoja Raaseporissa:

  • GPS

  • YLE 1 FM ULA-taajuudella 87.9

  • Saksan Mainflingen 77.5 kHz pientaajuudella (DCF77)

Huomaamme, että YLE 1 aikamerkki on nyt noin 2 millisekuntia lähempänä GPS sekuntia kun vuonna 2008.

https://en.wikipedia.org/wiki/DCF77

 

kuva 1:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä