Kaikki blogit puheenaiheesta Kotitaloudet

Kun aurinko ei paista eikä tuuli puhalla

National Review on antanut miellyttävää iltalukemista tuon Suomessakin päälle painostavan ilmastomuutosuutisoinnin ohella. Tavallaan vastapainoksi sille uutistarjonnalle, joka väkisinkin tulee silmien eteen ja korviin radiosta, NR antaa tietoa ja taustoittaa tätä poliittista liikehdintää, joka uhkakuvin pelottelee kansakuntia äärimmäisyyksiin asti.

Suomalaisissa kodeissa tikittää velkapommi

Oikeisto pelottelee jatkuvasti valtionvelan kauhuilla. Sinällään minkään velan ihannointiin ei ole syytä vasemmallakaan. Toki selvää on, että valtionvelka eroaa luonteeltaan täysin yksityishenkilön velasta. Kukaan taviksista kun ei pysty säätämään esimerkiksi veroja, joilla valtiot voivat täysin laillisesti ja asiallisesti kerätä varoja asukkailtaan.

Suomalainen tuhlaa jos varaa on

Säästäminen pahan päivän varalle näyttää olevan osin olosuhteiden pakosta katoamassa suomalaisten käyttäytymiskulttuurista. Taloussanomissa julkaistu artikkeli kertoo, että jo sadan euron tai pienempikin tulojen lasku kuukaudessa laittaa talouden tiukalle 31 prosentissa talouksista.

"Ahtaimmalle sadan euron tulonmenetys ajaisi alle 20 000 euroa vuodessa ansaitsevat suomalaiset. Heistä lähes 60 prosenttia ilmoitti taloutensa olevan tuolloin ongelmissa."

Onko ruoka meille kallista, tai edes arvokasta?

 

Tämän blogitekstin aiheena on ruoka, ”tuo afrikkalaislasten harvinainen herkku”, kuten Noin viikon uutiset sitä aikoinaan kuvaili.  Aiheeni ei kuitenkaan ole tällä viikolla tapetilla olleet kukkakaalipirtelö tai kasvisruokapäivät, vaan ruoka ylipäätään.

Brexitin hinta brittikotitalouksille useita satoja puntia vuodessa

Britannian EU-ero toteutuu vasta maaliskuun lopussa vuonna 2019, mutta jo nyt brittikotitaloudet ovat saaneet esimakua siitä, mitä Brexit niille tulee lopulta maksamaan.

Heti EU-kansanäänestyksen tuloksen selvittyä punnan arvo sukelsi voimakkaasti eikä ole sen jälkeen toipunut. Sen seurauksena kaikki tuontihinnat ovat nousseet saaden inflaation voimakkaaseen nousuun. Inflaation nousun takia myös reaalipalkkojen nousu on painunut miinukselle.

Naisvalitus - womansmurmur

Naisvalitus - womansmurmur

Joku naiskirjailija on sanonut: "Helvetissä on erityinen paikka naisille, jotka ovat eri mieltä kuin feministit". Tästä on se seuraus, että helvetissä on enemmän porukkaa kuin taivaassa. Onhan jokainen mies potentiaalinen raiskaaja.

Kun Väestöliiton tutkijan Heli Vaarasen kirjoitus Helsingin Sanomissa nosti esiin feministien vastaiskun, katson asiakseni tuoda miestasa-arvon näkökulmaa asiaan.

Kotitaloudet köyhtyivät syksyllä 2015

 

Kotitaloudet köyhtyivät syksyllä 2015

Tilastokeskuksen hetki sitten julkaiseman tilastokatsauksen mukaan kotitalouksien rahoitusvarat vähenivät vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä (heinä-syyskuu) 5,2 miljardilla eurolla.

Samaan aikaan velat lisääntyivät 0,8 miljardia euroa.  Yhteensä kotitaloudet köyhtyivät 6 miljardia.

Näin ollen kotien nettorahoitusvarat supistuivat 4,7 % edellisestä neljänneksestä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä