KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kaikki blogit puheenaiheesta Leadership

Aito johtaja ei seuraa muita, vaan hän marssii keulassa!

Liian paljon kiinnitämme huomiota ihmisten ja etenkin miesten fyysiseen kyvykkyyteen verrattuna älylliseen vaikuttavuuteen muiden ihmisten parissa. Kautta aikojen ihmiset ovat pienemmissä ja suuremmissa ryhmissä uskoneet niitä henkilöitä, joilla vaikuttaa olevan eniten ajatusta.

Ay-liike häviää väittää talousnobelisti Bengt Holmström

Kai minä olen osittain samaa mieltä Bengt Holmströmin kanssa. Kuitenkin jos ay-liike kykenee perustelemaan olemassaolonsa tarpeellisuuden selvästi ja järkevästi, niin ei ole vaikeaa markkinoida ay-jäsenyyttä suomalaisille.

Ay-liikkeen painopiste voisi siirtyä edunvalvonnasta työhyvinvointikysymyksiin ja työkykyä ylläpitäviin toimintoihin, jos kaikillla suomalaisilla on kunniallinen toimeentulo, mutta kaikkihan me tiedämme että asia ei ole tänä päivänä läheskään näin!

Suomalainen johtajuus on yhtäkuin MIES!

Millaista kuvaa suomalaiset pörssifossiilit haluavat maailmalle antaa? On tämä ihan käsittämätöntä, että samaan aikaan kun jaetaan kvarttaalikapitalistisessa hengessä suuria osinkoja, niin Suomi on valtiona lähes konkurssikypsä. Missä näkyy suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden yhteiskuntavastuu?

 

Johtajuus ja motivointi

Ihmisen sisäinen motivaatio ja miten siihen voi vaikuttaa?

Ihmisen motivaatiorakenne edellyttää parhaiten toimiessaan hyvää terveydentilaa. Aito kiinnostus meneillään olevaa toimintaa kohtaan syntyy innostuksesta ja joskus jopa intohimoisesta suhtautumisesta kyseistä toimintaa tai työtä kohtaan.

Emme tarvitse pidempää työaikaa!

Emme todellakaan tarvitse pitempää työaikaa tänä aikana, kun työelämässä samanaikaisesti on joukkoirtisanomisia. Toisaalta tapaus Microsoft ja toimintojen tehostaminen saattaa johtua myös siitä että työpaikalla ei ole enää ollut mitään tekemistä?

Parempaa johtajuutta!

Suomikin on joukkuepeli!

Keväällä 2011 Suomi voitti jääkiekon maailmamestaruuden. Pelaajien taso yksilöinä oli kaukana parhaista joukkueista, mutta pelaaminen joukkueena oli ylivoimaisen hyvää.  Koripallon EM-kisoissa 2013 Suomi voitti monta koripallon suurmaata hyvällä joukkuepelillään. Nuorten 2013 MM-kisoissa ja Sotshin olympialaisissa Suomi taas näytti, miten loistavalla joukkuepelillä voi kaataa materiaaliltaan paljon parempia vastustajia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä