KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kaikki blogit puheenaiheesta Naisjohtajat

Naisjohtajista ja sukupuolikiintiöistä

Aamulehden kansainvälisenä tyttöjen päivänä julkaisema juttu naisjohtajista ja sukupuolikiintiöistä oli ristiriitainen lukukokemus. Toisaalta juttuun haastatellut naisjohtajat painottivat verkostoitumisen ja mentoroinnin tärkeyttä ennakkoluulojen ja naisille tiukempien pätevyysvaatimusten kompensoimiseksi, mutta toisaalta sanouduttiin irti sukupuolikiintiöistä keinona edistää naisjohtajuutta.

Suomalainen johtajuus on yhtäkuin MIES!

Millaista kuvaa suomalaiset pörssifossiilit haluavat maailmalle antaa? On tämä ihan käsittämätöntä, että samaan aikaan kun jaetaan kvarttaalikapitalistisessa hengessä suuria osinkoja, niin Suomi on valtiona lähes konkurssikypsä. Missä näkyy suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden yhteiskuntavastuu?

 

Keskustanaisista - nuija siirtyi, työ jatkuu

Lapin Keskustanaisten syyskokous pidettiin. Oltuani ensin kaksi vuotta piirin varapuheenjohtajana ja sitten kolme vuotta puheenjohtaja jäin nyt omasta tahdostani pois johtopaikoilta,  ei puheenjohtajapaikkojen pidä olla eläkevirkoja. Meillä on mukavasti uutta porukkaa ja vastuuta pitää antaa eteenpäin. Toiminnassa jatkan tietenkin mukana. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Hilpi Ahola ja varapuheenjohtajaksi Raija Kivilahti.

Naisurat

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tutkija Suvi Heikkinen piti luennon Sukupuolinäkökulma perheeseen johtajien urilla. Heikkisen mukaan urakehitys on vaikeampaa naisilla, mistä on kahdenlaista haittaa: se ei ole tasa-arvoista, lisäksi siinä hukataan osaamispotentiaalia. Tasa-arvon määritelmä on siten kyky hyödyntää kaikkien osaamista ja antaa kaikille samat mahdollisuudet.

 

Naisurat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä