KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kaikki blogit puheenaiheesta Nuorisotakuu

Nuorten nuorisotakuu ja siitä tiedottamisen tärkeys

 

Nuorisotakuu on kehitetty antamaan mahdollisuuden ilman ammattia ja työtä olevalle nuorelle, sen on tarkoitus edistää nuorten työllistymistä ja lisätä nuorten ammattitaitoa sekä lisätä heidän mahdollisuuksiaan itsenäiseen elämään. Nuorisotakuun piiriin kuuluvat kaikki alle 25-vuotiaat nuoret ja alle 30- vuotiaat vastavalmistuneille.

Nuoret syrjäytymisvaarassa

Alle 25-vuotiaat nuoret ovat syrjäytymisvaarassa jos heillä ei ole minkäänlaisia verkostoja. Jos ei ole koskaan saanut positiivista palautetta kun sitä olisi tarvinnut,ystäviä ujon luonteensa vuoksi ja työpaikkaa valmistumisensa jälkeen nuori syrjäytyy.

Nuorisotakuu auttaa oppisopimuskoulutukseen ja sitä kautta työelämään pääsyssä. Jos valmistuu nuorisotakuun avulla se myös nopeuttaa valmistumisessa. Koulutuksen ja työn lisäksi jokainen tarvitsee muitakin ihmissuhteita kuin perheen ja muun suvun: ystäviä ja kavereita. Sosiaalisetkin taidot opitaan.

Suomi kadotti kokonaisen sukupolven

Euroopan komission alaisen tilastokeskuksen tekemien arvioiden mukaan unionissa olisi tällä hetkellä 21,6 miljoonaa ihmistä työttömänä, joka on selvästi vähemmän kuin vuosi sitten. Huolta on herättänyt etenkin alle 25-vuotiaiden työttömyys, vaikka tilanne onkin parantunut hieman edeltävistä huippuvuosista.

Nuorten tukeminen on kannattava sijoitus

Vuoden 2013 työssäkäyntitilaston mukaan Suomessa jäi toisen asteen koulutuksesta ja työelämästä syrjään noin 45 000 16 - 29 -vuotiasta nuorta. Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa 2015 Suomessa oli työttömänä 53 000 15 - 24 -vuotiasta nuorta (työttömyysaste 17,9). Yksikin ilman opiskelu- tai työpaikkaa jäänyt nuori on liikaa. Meillä ei ole varaa menettää inhimillisesti, eikä kansantaloudellisesti ainuttakaan tulevaisuuden osaajaa, tekijää tai ajattelijaa.

Hurskastelua lasten kustannuksella

Tämä viikko eduskunnassa käsitellään valtion talousarviota vuodelle 2016. Itse asiassa koko tuleva syksy kuluu enemmän tai vähemmän budjetin parissa.

Mitä jos keskityttäisiin tärkeisiin asioihin, otettaisiin lusikka omaan käteen?

Voitaisiinko nousta barrikadeille lastensuojelun puolesta? Vanhustenhoidon parantamisen puolesta? Eläinten oikeuksien puolesta? Nuorisotyöttömyyden poistamisen puolesta? Nuorisotakuun toteutumisen puolesta? Yrittäjyyden puolesta? Tasapuolisen koulutuksen puolesta? Maataloutemme säilyttämisen puolesta? Työpaikkojen puolesta? Kiusaamattomuuden puolesta? Terveyspalveluiden tason parantamisen puolesta? Syrjäytymisen ennaltaehkäisyn puolesta? Ja listaahan riittäisi…

Työkkärien keskittäminen ei kannata

Kannanotto
Julkaisuvapaa heti


Etelä-Pohjanmaan keskustanuoret: Työkkärien keskittäminen ei kannata!

 

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus pyytää nyt eteläpohjalaisilta kunnilta lausuntoja Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston Alavuden ja Kauhavan toimipaikkojen lakkauttamisesta. Kuntien pitää jättää ne toukokuun 27. päivään mennessä. Etelä-Pohjanmaan keskustanuoret paheksuvat jatkuvaa keskittämisen tietä.

 

Pari sanaa nuorisotakuusta

Päivittäin kohtaan nuoria, joilla jokaisella on oma elämäntarina mukanaan. Jokainen tarina on erilainen. Elämä on voinut tuoda haasteita eteen. Elämä on voinut olla sarja epäonnistumisia. Lähtökohdat tasapainoisen elämän rakentamiseen eivät ole välttämättä olleet suotuisat. Taustalla on voinut olla vanhempien päihteiden käyttöä, kuritusväkivaltaa, kiusaamista tai seksuaalista väkivaltaa. Nämä ovat vain muutamia tarinoita. Tarinoita on yhtä monta kuin on nuoria. Tarinoita yhdistää se, että nuoret ovat saaneet apua useita vuosia liian myöhään. 

Nuorten puolesta - Syrjäytymistä vastaan

Olimme eilen (16.3.2015) ehdokasystäväni Mikon kanssa pitämässä tupailtaa Kemijärvellä. Meille esitettiin tärkeä kysymys nuorten syrjäytymisestä. Kysymys meni kutakuinkin näin: ”Joka päivä eläköityy 5 nuorta. Miten nuorten syrjäytyminen voidaan pysäyttää?" Tämä kysymys oli niin hyvä ja aina ajankohtainen, että ajattelin esittää omat ajatukseni myös tänne.

Koulutetaanko työväestömme tulevaisuudessa ulkomailla?

Elinkeinoelämän valtuuskunta (Eva) esittää 29.1. julkaistussa raportissaan, että tarvitsemme vuosittain 34 000 nettomaahanmuuttajaa, eli työperäisen maahanmuuton kaksinkertaistamista, jotta työikäinen väestömme ei supistu. Olin mukana raportin julkistamistilaisuudessa ja kuulin aiheesta käydyn keskustelun tuoreeltaan. Esitetyt faktat ja tilastot ovat kiistämättömiä ja kiistämätön on myös johtopäätös, että tarvitsemme lisää koulutettua työvoimaa maahamme. Raportin ajattelussa on kuitenkin ongelmansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä