Kaikki blogit puheenaiheesta Tapaturma

Miksi edesmennyt Miikka Mustonen ei saanut kuljetusta Suomeen hoitoon?

Luin lehdestä surullisen tiedon, että Suomen kansalainen Miikka Mustonen, joka joutui Thaimaan matkalla skorpionin pistämäksi, on kuollut. Lehtitietojen mukaan häneltä puuttui matkavakuutus ja huolimatta siitä, että lääkärintodistus oli, häntä ei päästetty Finnairin koneeseen. Omaisten apupyynnöt suurlähetystöön eivät tuottaneet sellaista tulosta, että hänet olisi valtion kustannuksella haettu Suomeen hyvään hoitoon. Lehtitiedon mukaan hän oli Soldiers of Odinin jäsen. Mistä tässä oli kysymys? Onko jatkossakin mahdollista, että Suomen kansalainen jätetään näin heitteille?

Tuskan ulkoistajat

Espoolaisessa koulussa oppilas sai liikuntatunnilla sairaskohtauksen ja kuoli myöhemmin sairaalassa. Tunnilla oli tehty opetussuunnitelmaan hiljattain lisättyä, mutta sinänsä pitkään käytössä ollutta kuntotestiä. On vaikea ymmärtää sitä tuskaa ja hämmennystä mitä omaiset ja läheiset surun hetkellä kokevat. Moni on hämmentynyt ja kaipaa selityksiä.

Ennakoi ja vältä tapaturmat

Tänään 13.10.2017 vietetään tapaturmapäivää. Kuluvan vuoden aikana olen huomannut, että huumerateista kirjoitetaan viikoittain. Viestini tänään on yksinkertainen: "Huumeita käyttäessä ehkäise huumetapaturmia. Huolehdi itsestäsi ja muista ihmisistä. Käytä terveysneuvontapalveluja. Jätä ajoneuvot muille. Älä aja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä