KimmoHoikkala Kirjoituksen sisältöarvo osoittaa kirjoittajan osaamisen tason.

Kaikki blogit puheenaiheesta Psykiatria

Optio lääkkeettömästä pakkohoidosta kirjattava lakiin

Kuuluun siihen marginaaliseen ryhmään, joka on Suomessa laitoksessa pakkohoidossa. Suomalaisessa systeemissä on yksi ongelma, joka minunlaisiani potilaita kaihertaa, ja se on se että lääkehoidosta ei ole mainintaa laissa. Tämä tarkoittaa de facto pakkolääkitystä kaikille potilaille, jotka ovat hoidossa kunnan tai valtion laitoksissa. Lääkärit ovat kettuja kanatarhan vartijoina, jos heitä kysytään kantaa lääkitykseen. He haluavat käyttää valtaa, ja valtio sitä heille myös näyttäisi antavan.

Mustelmille rusikoitu poika

– Hoitaja laittoi huoneen oven kiinni ja nosti minut ryntäistä kaappia vasten. Sitten hän hakkasi päätäni seinään. https://yle.fi/uutiset/3-10400366

Sarjakuristaja todisti, oikeusjärjestelmässä ihmishengen mentävä aukko.

Sarjakuristaja Jukka Torsten Lindholm, Michael Maria Pentholm ja Michael Penttilä nimillä tunnettu psykopaatti tuntuu pyörittävän suomen lakia kuin omaansa. Kerta toisensa jälkeen hän on vapautunut kiven sisältä ja aina on käynyt se pahin. Joltaki on lähtenyt henki.

 

 

Lapsille ja nuorille tarvitaan nopeasti päihdepsykiatrista hoitoa Jyväskylässä

Jo 13-vuotias tyttö voi myydä itseään saadakseen huumeita, kertoi lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila yleisötilaisuudessa Jyväskylässä. Lasten huume- ja alkoholiongelma on riistäytynyt Jyväskylässä hanskasta.  Kaupunki leikkaa lapsilta ja vanhuksilta kilpaurheilulle.

 

Perusteeton stigma ja faktaa syyntakeettomiksi tuomituista!

Ohessa on ruutukuvakaapaus THL:n twiitistä, jossa on fakta mielisairaista rikoksentekijöistä. Mielisairaalaan voidaan tuomita Suomessa rikoksentekijä, ainoastaan jos syy-yhteys rikokseen on psyykkisestä sairaudesta johtuvaa eli lähes aina psykoottisesti oireileva mielisairaus joko skitsofreniaryhmän sairaus tai maanis-depressiivinen mielialahäiriö ja silloin etenkin maanisesti oireilevana bipolaarihäiriönä (bipo 1).

Sote-uudistus vakuuttaa ja ei vakuuta!

Suomalaiset ovat ilmeisesti jo väsyneet vuosikausia velloneeseen keskusteluun sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) yhteiskunnallisen uudistuksen tarpeesta ja sen tarkoituksesta, mutta jospa silti vielä tässä hieman pohdin sote-uudistuksen tilaa lähinnä sote-palveluiden käyttäjän näkövinkkelistä.

Valinnanvapaudessa ei ole mitään hyvää?

Psykiatrian potilaat sadististen psykiatrien hoidossa?

Mietin, että mikä minun harha oli, kun olin vuoden 2015 alkupuolella kahdesti suljetulla osastolla hoidossa OYS:n psykiatrian osastoilla?

”Maailman mielisairaat – yhdistykää!”

Oletko keuhkoterveyskuntoutuja jos podet astmaa tai ihoterveyskuntoutuja jos ihottumaa? Mielenterveyskuntoutuja on sanahirviö, vaikka ymmärtäisi käsitteen taustan. Elias Lönnrot olisi keksinyt paremman, mutta hän olikin hyvä lääkäri ja siis humanisti.

Ilkka Taipale haluaa erottaa työuupumuksen kunnon mielisairauksista. Sellainen on hänen mukaansa esimerkiksi skitsofrenia.

Psykiatrisesta avohoidosta ja uusimmista antipsykooteista!

Tunnen että paras puhtini on viety antipsykoottisella lääkityksellä. Hoitajat sanovat että Abilify on lääkkeenä mieto eikä se ole riittävän tehokas varmaan sen takia, koska potilaat vaikuttavat jo liian hyvävoimaisilta ja harva enää tekee pakkoliikkeitä tai kuolaa jatkuvasti.

Pakkolääkityn joulu

Kun joutuu blogikirjoituksen vuoksi ylilääkärin puhutteluun, on kenties tullut tehneeksi jotain yhteiskunnallisesti tärkeää. Tuolloin kirjoitin SSRI-masennuslääkkeiden haitoista. Tehdään se tässäkin selväksi: SSRI-lääkkeet aiheuttavat itsemurhia, murhia, hallusinaatioita ja psykooseja. Myös ruumillisella puolella tulevat ongelmat pikku hiljaa vastaan. Toiset saavat haittansa heti, toiset vuosikausien käytön jälkeen. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Valtamedia ei näistä asioista puhu, sillä se on lääketeollisuuden talutusnuorassa, kuten jo 15 vuotta sitten lääkäri Antti Heikkilä totesi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä