Kaikki blogit puheenaiheesta Syrjäytyminen

OULUSSA AVATTIIN ORPOKODIN OVI TURVATTOMILLE LAPSILLE

Siitä on tasan sata vuotta Oulun orpokodin ensimmäisestä perustamisesta, Kuvaliitteessä kerrotusta orpo - ja joulumerkkikodista orvoille lapsille. Aikoinaan kuljetettiin taksilla kyseisiä lapsia Ouluun ja takaisin Etelä-Suomeen sotien jälkeisessä Suomessa. Perustamisen aikoihin lapsia kulkuvaikeuksien vuoksi tuli enemmän lähiseudulta. Myöhemmin toiminta laajeni Suomea jälleenrakennettaessa.

Verottajaa haetaan tositarkoituksella

Informaatioteknologia tuntuu tehneen kanssakäymisestä yllättävän vaikeaa.

Ystäväni sai perinnössä kiinteää omaisuutta ja useamman tuhatta euroa perintöveroa. Vähävaraisena hän ei pysty maksamaan veroa kahdessa isossa erässä vaan päätti hakea verottajalta maksuun osamaksua useammassa erässä. Ohjeita tähän hän päätti kysyä verotoimistosta. Puhelimitse ystäväni soitti koko päivän maksulliseen puhelinpalveluun ja pääsikin parhaillaan sijalle seitsemän jonossa. Ihan hyvin ensikertalaiselta. Läpi ei päässyt.

Ovatko asiat vastakkain?

Vanhusten asiat hoitokodeissa ovat huonosti. Vai pitäisikö sanoa, että olivat? Nykyinen hallitus, entinen oppositio, vinkui ja vinisi asiasta aivan syystä kevään aikana. Kaikilla oli halu korjata asia. Mutta kuinkas kävikään? Suurin ongelma tuntuukin olevan nyt Isis-vaimot ja heidän saaminen turvallisesti kotiin. Ja syrjäytyminen. Joka on paha turvallisuusuhka. Siis syrjäytyminenkö se raiskaa, tappaa tai aiheuttaa turvattomuuden tunnetta? Olen koko ajan luullut, että sitä tekevät sairaat tai uskonnollis-ideologisfanaattiset henkilöt.

Voitaisiinko jo lopettaa nuorten ja maahanmuuttajien syrjäyttäminen?

Hallitusneuvotteluista on tihkunut tietoa kolmikantaan palaamisesta sekä kestävyysvajeen korjaamisen ja työllisyyden parantamisen siirtämisestä kolmikannan pohdittavaksi. Yksi keino on ylitse muiden: antakaa ihmisten tehdä töitä.

Suomen neljät työmarkkinat

Välillä kuulee väitettävän, että Suomi ei ole luokkayhteiskunta ja että Suomessa on vain yhdet työmarkkinat. Todellisuudessa Suomessa on ainakin neljät työmarkkinat, ja niiden välinen kierto on vähäistä.

Yhteisöllisyyden voima

Kävelen nuorena 80-luvun Helsingissä kadulla. Pysähdyn liikennevaloihin ja yritän olla katsomatta vieressä olevia ihmisiä. Mitä he ajattelevat minusta? Kun vilkaisen sivulle naapuri näyttää mulkaisevan minua kiukkuisena. Ylitän kadun yrittäen pysyä erossa muista. Seuraava tapaaminen ahdistaa jo etukäteen.

Seuraavan hallituksen on tartuttava määrätietoisesti eriarvoisuuden torjumiseen

Ylistetty kilpailuyhteiskunta ja lapsenomainen usko vapaan markkinatalouden ylivoimaisuuteen yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisijana, jakaa kansan selvästi voittajiin ja häviäjiin. Häviäjiä on vain enemmän. Olisi aika puuttua ongelmiin, ennen kuin ne räjähtävät käsiin.

Suomessa on murrettava yksinäisyyden kierre

Suomi on kahtiajakautunut maa. Iso osa väestöstä voi hyvin käyden päiväkodissa, koulussa, töissä, kasvattaen tasapainoisesti lapsiaan ja eläen keskimäärin aineellisesti turvattua elämää. 

Kortilla on kuitenkin aina kääntöpuolensa. Ne, joilla menee huonosti, menee todella huonosti. Lapsi- ja eläkeläisköyhyys ja nuorten syrjäytyminen ovat asioita, joista ei puhuta edelleenkään tarpeeksi. Mielenterveys- ja päihdeongelmat runtelevat monen arkea ja ongelmat ovat usein ylisukupolvisia. Suomalaisista kahdeksan kymmenestä onkin huolissaan eriarvoisuudesta. 

Millaista huumepolitiikkaa tulevat edustajat tekee, tukee...

jos pääsette kansanedustajiksi?

 

Nyt olisi ehdokkaille mahdollisuus valaista meitä äänestäjiä, kansalaisia millaista huumepolitiikkaa tulette tekemään, tukemaan?

 

Aihe kiinnostaa monia. Huono huumepolitiikka lisää haittoja, lieveilmiötä,raakaa väkivaltaa,syrjäytymistä,korruptiota lista on loputon...

Kännykkäparkki ja nuoren oikeudet

Yksilönvapauksien turvaaminen on noussut Suomessa jo liiankin korostettuun asemaan, ja yksilönvapauksien turvaamisen hyvä tarkoitusperä voi johtaa päinvastaiseen lopputulokseen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä